REFERENCER

Malene, 32 år, familievejleder /mentor

”Mit KaosKnuser forløb har ændret mit liv på flere måder. Jeg har lært mig selv bedre at kende. Jeg er blevet mere bevidst omkring egne ressourcer og krav. Jeg er blevet mere bevidst om at prioritere mine egne personlige behov i højere grad. At have tid til at slappe af og puste ud og skabe åndehuller i min kalender. Og ikke mindst lave flere af de ting, som jeg ønsker. Derved er jeg blevet mere glad og mere “tilpas” i eget selvskab. Jeg har fået mine egne nøgleord, som jeg bruger i pressede situationer til at prioritere valg og gøremål både arbejdsmæssigt og personligt. Ordene er “bevidst, nærvær og balance”. Jeg synes, at ordene hænger rigtig godt sammen, hvis man ser dem for sig i en trekant med indvirkning på hinanden. Jeg bruger ordene i hver af de situationer, hvor jeg skal træffe nogle valg og prioritere. Inden mit KaosKnuser forløb ”kørte jeg bare på”, indtil at jeg ”væltede omkuld”.
Jeg er også i den forbindelse blevet mere bevidst om at arbejde mere med de drømme, jeg har for mit liv. Jeg stiller mig selv flere spørgsmål, for eksempel: Er jeg sikker på, at jeg vil gå denne vej? Hvad siger min mavefornemmelse? Hvordan realiserer jeg mine drømme og de ting, jeg ønsker i mit liv? Hvor er jeg på vej hen? Skal jeg skifte retning? Og så videre.
Alt arbejdet gennem KaosKnuser forløbet i forhold til min stress, har gjort mig bevidst omkring mig selv, og at det jeg mærker er rigtigt og min intuition til mit liv oftest ikke slår fejl.
Jeg er blevet bevidst om, at jeg er god nok, som den jeg er og ikke behøver at skulle præstere i så stort et omfang som før.

Min familie er også mere i balance, når jeg, som mor, er det. De mærker, at jeg har fået en større ro og mere nærværende i relationen. Jeg stopper også mere op og er opmærksom på, at denne situation lige nu er indbegrebet af lykke for eksempel at spille spil med mine børn, få dagen til at gå op, en glad mand, et kys… Jeg er blevet mere taknemlig i mit liv. Før oplevede jeg at være vred, indebrændt, sur, føle at verden var imod mig og at jeg altid skulle kæmpe og vise hele verden, at mig kunne ingen slå. Nu er jeg sat fri. Jeg er taknemlig over mit helbred, min familie, mine venner, mit arbejde, og jeg har lært at prioritere mit liv i en anden rækkefølge, hvilket var et af elementerne, vi gennemgik i KaosKnuser forløbet.

Jeg bruger af elementerne fra KaosKnuser forløbet i mit arbejde til selv at prioritere og samtidig metoderne til de borgere jeg møder i mit arbejde som både mentor og familievejleder.
Jeg bruger værdier og prioriteringer, stresssignaler og symptomer, gode sætninger at sige til mig selv dagligt; min er ”80 % er godt nok”, hvilket hjælper mig meget til at sænke egne forventninger og pres. Jeg bruger også “pyt-knap” og stressdagbog – hvilket jeg også nogle dage selv fortsat anvender, hvis jeg har travle dage og ikke helt er med på, hvordan jeg kan løse problemstillingen personligt. Desuden anvender jeg mål og delmål for det kommende år, hvor jeg har nedskrevet, hvor jeg ser mig selv, hvad jeg vil prioritere, og hvad jeg har opnået.

Efter at have gennemgået KaosKnuser forløbet er hele mit liv anderledes. Jeg fik endelig ”trukket i nødbremsen” før, at det var for sent. Jeg er meget taknemlig og glad for at jeg valgte mit stresscoaching-forløb hos KaosKnuser. Man kan sige, at Carina fik knust mit kaos. Mit hoved og min krop var fyldt med kaos, uro og overbelastning over alt for lang tid.
Jeg blev via værktøjskasse fra KaosKnuser forløbet hjulpet tilbage på sporet med mine egne drømme og håb. Mit liv er blevet vendt på hovedet, og jeg er blevet opmærksom på, at jeg ikke kan vende tilbage. Det ønsker jeg på ingen måde. Jeg har fået mere balance, nærvær og bevidsthed i mit eget liv. Jeg har igen taget styringen over mit liv og står selv ved ”roret og har sat kursen”.”

Pia, 36 år

”Inden jeg startede i KaosKnuser forløbet, troede jeg nok mest på, at det ville ende med, jeg skulle finde andet job eller gøre andre helt drastiske ændringer for at blive mindre stresset.
I stedet endte det faktisk med jeg blev mere glad for mit job og ikke mindst min egen hverdag!

KaosKnuser forløbet har været helt fantastisk godt, fordi gav mig konkrete redskaber til at mindske stressen i forhold til arbejde, men faktisk også konkrete redskaber til at se ind i mig selv og arbejde med mig selv – og dermed fungere bedre på hjemmefronten også.

Det har været hårdt arbejde og det kan det også være stadigvæk i perioder – og jeg mener kun forløbet hjælper, hvis man virkelig er indstillet på at arbejde med sig selv.

Jeg mener helt alvorligt, at jeg har fundet mig selv… og nu, et års tid efter, vender jeg stadig tilbage til redskaberne, når jeg ind imellem “bliver lidt væk” fra mig selv.

Carina er enormt lyttende, hvorefter hun lige reflekterer over emnet/problemet – og lige når man tænker, hun kommer med løsningen, smider hun bolden retur 🙂

Så det er op til en selv at træffe valget eller tage stilling til problemet – og det er jo lige netop essensen! Man skal jo netop selv turde tage beslutninger og valg for at mindske stressen og indser man det, tænker jeg forløbet er genialt.

Jeg vil anbefale Carina til alle, der savner konkrete tiltag og redskaber til at forandre arbejds- og privatliv.”

Socialpædagog – 60 år

”Jeg deltog i Mindfulness-forløb hos Carina i efterår/vinter 2016. Vi var en flok kvinder i forskellige aldre, med vidt forskellig baggrund.

Carina underviste i teorier og grundtanker bag Mindfulness og hun introducerede en række øvelser, som vi fik god mulighed for at afprøve.

Det var et meget lærerigt forløb, og vi havde en masse praktiske øvelser, som vi tog med os efter endt kursus.

Carina er en god underviser og jeg følte mig tryg og godt tilpas i hendes selskab. Hun var altid velforberedt og struktureret, så udbyttet blev rigtig stort.

Kursus udviklede sig til at omfatte mere end blot Mindfulness. Det blev for mig til spændende selvudvikling.”

Hanne, 38 år

”Før jeg startede på KaosKnuser forløbet, så havde jeg en forventning om, at jeg ville lære teknikker til at ”dulme” min stress og samtidig få metoder til at forebygge den.

I forløbet var det for mig specielt godt, at få ”lektier” for, som jeg kunne arbejde med hjemme. Jeg blev positivt overrasket over, at jeg undervejs fik flere ”aha”-oplevelser.

Carina er, som KaosKnuser, venlig, vidende og udfordrende.

KaosKnuser forløbet har som helhed gavnet mig; det har givet mig god indsigt og forståelse. Og, da jeg først havde comitted mig til forløbet, så var det lettere for mig, at afsætte den fornødne tid hertil.

Jeg vil gerne fremhæve, at KaosKnuser forløbet bidrog mig med god indsigt og forståelse for mig selv og stressbekæmpelsen blev sat i system.”